UDT Technologies liikenteen ja logistiikan ekosysteemi

Lue, miten visiomme muuttaa tulevaisuutta!

Lue, mitä haluamme tarjota sinulle!

Kapselit

Urban Track -kapselit tarjoavat mukavuustasoltaan henkilöautoa vastaavan matkustuskokemuksen, sillä ne ovat helppokäyttöisiä, nopeita ja henkilökohtaisia kulkuneuvoja. Matkustaja pääsee kapselin kyytiin minä vuorokauden aikana tahansa eikä hukkakäyttöä ole.  

Kapselit tilataan yksityiseen käyttöön ja niihin mahtuu enintään kaksi matkustajaa kerrallaan. Kapselien välisen videoyhteyden avulla isommat perheet ja ryhmät voivat matkustaa yhdessä. 

Kapselilla kulkeminen säästää paljon matkustajan aikaa. Ilmakiskoradalla ei ole liikennevaloja, ruuhkia eikä onnettomuuksia eikä sillä kulkemista estä esimerkiksi tulvinut katu. Asemalle saapuessaan kapseli väistyy pääradalta. Matkaa jatkavat kapselit eivät turhaan jonottele eivätkä pysähtele. 

Kapseli on nopeampi kuin mikään taajamakäytössä oleva kulkuneuvo. Kaupunkialueella sen nopeus on yli 60 km/h.  Näin ollen esimerkiksi matka Hervannasta Tampereen keskustaan kestää kiskoradalla seitsemän minuuttia, kun autolla matkaan menee 14 minuuttia ja raitiovaunulla 25 minuuttia. 

Kapselin suunnittelussa liikkumisen päästöt ja energiatehokkuus on huomioitu. Automatisoidut kapselit ovat akkukäyttöisiä, ja ne toimivat muutaman kilowatin sähkömoottorilla. Niiden energiankulutus on verrattavissa sähköpolkupyörään.

Kapselien turvallisuus on taattu antureiden avulla, jotka estävät kapseleita törmäämästä toisiinsa. Kapseli on hyvin kevytrakenteinen, ja se koostuu osista, joita voi tarvittaessa vaihtaa ja kierrättää.